top of page

Συνέντευξη με τη Νάσια Παρασκευά



Η Νάσια Παρασκευά εργάζεται σε ναυτιλιακή εταρεία και προσπαθεί με όποιο τρόπο μπορεί, να φέρει την ισότητα τον φύλων σε αυτό τον κλάδο. Της αρέσει να βλέπει γυναίκες να ενδυναμώνουν η μία την άλλη, ανθρώπους που επιλέγουν να μην τρέφονται με ζώα, φίλους να πετυχαίνουν όσα επιθυμούν, κόσμο που βρίσκει τι είναι αυτό που θέλει πραγματικά να έχει στη ζωή του!


...


-Ποια είναι η πρωινή σου ρουτίνα και πόσο σημαντική είναι για σένα;


Διαλογισμός, καλό πρωινό γεύμα και τρίλεπτες θετικές σκέψεις για να ξεκινήσει καλά η μέρα! Για μένα είναι πολύ σημαντικό να έχω χρόνο για την πρωινή ρουτίνα μου, γιατί με βοηθάει πολύ να ανταπεξέρχομαι στις πιο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να συναντήσω μέσα στη μέρα.



-Πώς φροντίζεις να ισορροπείς ψυχικά; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σε βοηθά;


Ρέικι, διαλογισμός και φυσικά μη κατανάλωση οποιουδήποτε ζωικού προϊόντος. Η άθληση, έστω και μικρής διάρκειας, τα βοτανικά ροφήματα και το μαγικό μου μπουκαλάκι με ανθοϊάματα.



-Πιστεύεις ότι η ψυχική κι η σωματική υγεία συνδέονται με κάποιο τρόπο; Σου έχει συμβεί να παρατηρήσεις αλληλεπιδράσεις;


Είμαι αρκετά σίγουρη για αυτό καθώς έχω δει την αλληλεπίδραση στον ίδιο μου τον εαυτό. Όταν αισθάνεσαι ¨βαρύς¨ μέσα σου, δύσκολα αισθάνεται καλά το σώμα σου.



-Τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει στρες στην καθημερινότητά σου και πώς το αντιμετωπίζεις;


Οτιδήποτε μπορεί να με βγάλει εκτός προγράμματος! Έχω καταλάβει πως αυτό δυσκολεύει πολύ την καθημερινότητα μου -μικρές οι πιθανότητες να γίνουν όλα με το ρολόι, όσο καλό προγραμματισμό κι έχεις- κι έτσι όταν συμβαίνει παίρνω αρκετές βαθιές ανάσες για να καθαρίσει το μυαλό και ψάχνω να βρω έστω ένα θετικό στις καταστάσεις.



-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου τρόποι χαλάρωσης;


Ο διαλογισμός, η γυμναστική, το ζεστό ντους, και το θεραπευτικό μασάζ.



-Μικρές πολυτέλειες που προσφέρεις καθημερινά στον εαυτό σου.


Ένα στοπ στο αγαπημένο μου καφέ πριν το γραφείο, ανταλλαγή μηνυμάτων με τους πολύ αγαπημένους μου ανθρώπους, καλομαγειρεμένο φαγητό.



-Έχεις δοκιμάσει ποτέ τα ανθοϊάματα Μπαχ κι αν ναι ποια η εμπειρία σου;


Ναι! Πιστεύω ότι μπήκαν καρμικά στη ζωή μου όταν συνειδητά αποφάσισα να ασχοληθώ με τον εαυτό μου και να βελτιώσω τομείς που είχα παραμελήσει για αρκετό καιρό. Ως άνθρωπος με διαγνωσμένο OCD είδα μεγάλη αλλαγή σε σχέση με την επιμονή μου στην καθαριότητα αλλά και στην τάση μου να γίνονται όλα εντός προγράμματος.



-Ποια είναι η αγαπημένη σου εποχή και γιατί;


Η Άνοιξη γιατί κουβαλά μαζί της κάτι ελπιδοφόρο.



-Τα τιπς σου για μια ήρεμη κι αρμονική μέρα/ζωή.


Διαλογισμός, σκέψεις ευγνωμοσύνης, το μπουκαλάκι με τα λουλουδάκια μου και καλό πρωινό.



-Το μότο σου στη ζωή.


Ό,τι μέσα μου έτσι και έξω μου.



-Αγαπημένη σου ταινία/βιβλίο/έργο τέχνης.


Βιβλίο: Τα ανεμοδαρμένα ύψη

Ταινία: Αμελί

Έργο τέχνης: Η Νίκη της Σαμοθράκης

bottom of page