top of page

Συνέντευξη με την Ελευθερία Δομένικου



Η Ελευθερία Δομένικου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία κατάλαβε ότι αυτό που απολάμβανε περισσότερο ήταν να κάνει τον κόσμο γύρω της πιο όμορφο και τους ανθρώπους να χαμογελάνε. Έγινε στυλίστα, μετά μητέρα και μετά σχεδιάστρια μόδας. Το 2008 δημιούργησε το brand HALLELUJAH. Εμπνέει και εμπνέεται από τις υπέροχες γυναίκες που ντύνει όλα αυτά τα χρόνια.


-Ποια είναι η πρωινή σου ρουτίνα και πόσο σημαντική είναι για σένα;


Η βασική μου πρωινή ρουτίνα είναι ένας σκέτος καφές, ντους και ... τρεχάλα. Αλλά αυτό προσαρμόζεται ανάλογα. Π.χ. τώρα είναι καφές, γυμναστική, ντους και λιγότερη τρεχάλα. Ή όταν έχω όρεξη ένα πολύ δυνατό πρωινό. Το σημαντικό που δεν αλλάζει πότε είναι ο καφές και το πρωινό μπάνιο. Η επαφή με το νερό το πρωί μου είναι απαραίτητη.



-Πόσο σημαντική είναι για σένα η ψυχική σου υγεία και γιατί;


Πιστεύω ότι η ψυχική υγεία είναι σαν τις ρίζες ενός δέντρου. Αν δεν είναι υγιείς, το δεντρό δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Έχω νιώσει να καταρρέει όλο μου το σύστημα από ψυχολογική πίεση . Είναι εξαιρετικά σημαντική και εξαιρετικά σύνθετη και ευαίσθητη. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνολική υγεία.



-Πώς φροντίζεις να ισορροπείς ψυχικά; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σε βοηθά;


Μάλλον δεν υπάρχει συνταγή για αυτό. Περισσότερο θα έλεγα ότι μεγαλώνοντας, μαθαίνω καλύτερα τον εαυτό μου και αποφεύγω αυτά που την απορυθμίζουν. Η "κιβωτός" της ισορροπίας μου περιλαμβάνει την σωματική άσκηση που μου είναι απαραίτητη όπως και η μουσική, τα όμορφα συναισθήματα που νιώθω με τους ανθρώπους που αγαπώ. Νιώθω την ισορροπία μέσα από την Αγάπη και την Αρμονία.



-Πιστεύεις ότι η ψυχική κι η σωματική υγεία συνδέονται με κάποιο τρόπο; Σου έχει συμβεί να παρατηρήσεις αλληλεπιδράσεις;


Για μένα αυτά τα δυο είναι ξεκάθαρα συνδεδεμένα. Μέσα από την αναζήτηση του σώματος μου, την παρατήρηση και την αποδοχή του, βρήκα δυνάμεις ψυχικές που δεν ήξερα ότι διέθετα. Το σώμα μας είναι μια θαυμαστή απεικόνιση του σύμπαντος που μας εμπεριέχει. Είναι ένας απέραντος κόσμος παρατήρησης, επικοινωνίας, έκφρασης και δυνατοτήτων. Είναι σαν το νερό η ψυχή και το δοχείο το σώμα. Αν είναι καθαρό το δοχείο, είναι καθαρό και το νερό. Τόσο απλά.



-Τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει στρες στην καθημερινότητά σου και πώς το αντιμετωπίζεις;


Στην Αθήνα τα πάντα προκαλούν στρες. Οι δρόμοι, η οδήγηση, οι αγενείς συμπεριφορές, η ανευθυνότητα. Από τα πιο καθημερινά ως τα προσωπικά, οικογενειακά, επαγγελματικά προβλήματα. Συμβαίνουν όλα συνεχώς. Δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε. Άρα μ' έναν τρόπο το στρες είναι μέσα στη ζωή μας. Το αντιμετωπίζω με χιούμορ που είναι ένα δυνατό όπλο, με δημιουργικότητα και εφευρετικότητα, προσπαθώντας να μην πέσω μέσα του. Και όταν ζορίζομαι πολύ, σκέφτομαι πάντα την αναπνοή μου.



-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου τρόποι χαλάρωσης;


Ο διαλογισμός, το περπάτημα στη φύση, το γέλιο με τους φίλους μου, ο ήλιος και η θάλασσα, το καλό φαγητό.



-Μικρές πολυτέλειες που προσφέρεις καθημερινά στον εαυτό σου.


Φυσική διατροφή, φυσικά καλλυντικά, pilates, ανθοϊάματα Bach, κεριά.



-Έχεις δοκιμάσει ποτέ τα ανθοϊάματα Μπαχ κι αν ναι ποια η εμπειρία σου;


Τα ανθοϊάματα τα ξεκίνησα πρόσφατα με την Αγγελική που εμπιστεύομαι και η εμπειρία μου ως τώρα είναι πολύ θετική. Λειτουργούν κατευναστικά στις καθημερινές προκλήσεις και υποστηρικτικά στις αδυναμίες μου. Νιώθω αυτό το μπουκαλάκι πια σαν ένα φιλαράκι μου που με φροντίζει.



-Ποια είναι η αγαπημένη σου εποχή και γιατί;


Αγαπώ όλες τις εποχές για τις αρετές τους. Ίσως γιατί γεννήθηκα σε αυτή, ξεχωρίζω την άνοιξη για τα λουλούδια της, που τα λατρεύω και τις ευωδιές της, η αναγέννηση της φύσης και συμβολικά η δική μας. Η αρχή που βλασταίνει και ανθίζει τον σπόρο που κοιμόταν όλο το χειμώνα μέσα στο παγωμένο χώμα.



-Τα τιπς σου για μια ήρεμη κι αρμονική μέρα/ζωή.


Καλός ύπνος, χαμόγελο, φυσική άσκηση. Να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις.



-Το μότο σου στη ζωή.


Έργα, όχι λόγια.



-Αγαπημένη σου ταινία/βιβλίο/έργο τέχνης.


Είναι τόσα... Να ξεχωρίσω το Ugetsu Monogatari του Kenji Mizoguchi από ταινίες.

bottom of page