ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Η συμβουλευτική ιαμάτων Bach ή συμβουλευτική ανθοθεραπεία είναι η διαδικασία κατά την οποία ο συμβουλευόμενος αναζητά να κατανοήσει την ψυχική, συναισθηματική και νοητική του κατάσταση και να την υποστηρίξει, ενδυναμώσει ή/και θεραπεύσει με τη βοήθεια του συμβούλου ανθοθεραπείας και των ιαμάτων Bach.

Στη διάρκεια της συνεδρίας, ο σύμβουλος ακούει με προσοχή τον συμβουλευόμενο να του περιγράφει την ψυχική του κατάστασή και ζητά διακριτικά διευκρινίσεις όταν χρειαστεί. Στην συνέχεια, καλούνται να επιλέξουν μαζί τα κατάλληλα ανθοϊάματα τη δεδομένη χρονική στιγμή. 

ΤΙ ΜΕΛΕΤΑ

Στην ανθοθεραπεία λαμβάνουμε υπόψη την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του κάθε ατόμου, όχι τα σωματικά παράπονα που μπορεί να μας εκφράζει, αφού αυτά μπορεί να αποτελούν το αποτέλεσμα κι όχι την αιτία της ασθένειας. Καθώς το σώμα, ο νους κι η ψυχή είναι απόλυτα συνδεδεμένα, βοηθάμε τον συμβουλευόμενο να εξισορροπήσει θετικά την ψυχοσωματική του κατάσταση και δίνουμε τη δυνατότητα στο σώμα να αντιδράσει εξίσου θετικά και να μπει σε μια τροχιά γενικής βελτίωσης. Σύμφωνα με το πνεύμα της σύγχρονης ιατρικής και του Dr Bach, το σώμα αντιδρά αρνητικά ή θετικά στον τρόπο που σκεφτόμαστε και στα συναισθήματα που τρέφουμε.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ

Το μοίρασμα του ψυχικού φορτίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η επιλογή του κατάλληλου θεραπευτικού μείγματος με τη βοήθεια του ίδιου του ατόμου και κυρίως η ευεργετική δράση των ανθοϊαμάτων καθιστούν την ανθοθεραπεία μία από τις πιο αποτελεσματικές ενεργειακές θεραπείες. Στόχος του Dr Bach και των συνεχιστών του είναι να εκπαιδευτούν όλοι σε αυτό το απλό και φυσικό σύστημα ενεργειακής θεραπείας, υποστηρίζοντας τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ

Ο Dr Bach έγραψε ότι για να υποστηρίξεις τον συνάνθρωπό σου με τη βοήθεια των ανθοϊαμάτων, το μόνο που χρειάζεσαι είναι αγάπη και κατανόηση γι' αυτόν.

 

Ο πιστοποιημένος σύμβουλος ανθοθεραπείας βρίσκεται συνήθως κι ο ίδιος σε διαδικασία αυτογνωσίας με ανθοϊάματα. Επίσης, έχει παρακολουθήσει το αναγνωρισμένο πρόγραμμα πιστοποίησης Ανθοϊάματων Bach στο Κέντρο Bach της Αγγλίας, το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις και γραπτές εξετάσεις, ώστε να ασκεί επαγγελματικά την ανθοθεραπεία. Η πρακτική του διέπεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας του Κέντρου Bach, ο οποίος θέτει τα κριτήρια άσκησης της ανθοθεραπείας σ' ένα διεθνές ασφαλές πλαίσιο για τους συμβούλους και τους συμβουλευόμενους.

 

Ο πιστοποιημένος σύμβουλος ανθοθεραπείας μπορεί να συνάπτει συνεργασίες με άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας ή/κι εναλλακτικούς θεραπευτές με σκοπό την αποκατάσταση της υγείας του συμβουλευόμενου.  

Ο σύμβουλος ανθοθεραπείας δεν είναι ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός ή γιατρός, πολλές φορές δε δεν έχει καμία γνώση ψυχολογίας ή ψυχοθεραπείας.

Δεν είναι λίγες, βέβαια, οι περιπτώσεις που οι παραπάνω ειδικότητες συμπίπτουν στο πρόσωπο ενός ατόμου, καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες υγείας αναζητούν να συμπληρώσουν τις υπηρεσίες του με ανθοϊάματα.

Μπορείς να προγραμματίσεις την συνεδρία σου εδώ ή να μάθεις περισσότερα επικοινωνώντας εδώ.

Η Antho:Iasis είναι ένας ενεργειακός θεραπευτικός κήπος
όπου η ψυχή κι ο νους μπορούν ελεύθερα να αφεθούν στον ανακουφιστικό ψίθυρο των λουλουδιών της αγγλικής εξοχής.
Η Antho:Iasis προσφέρει εξατομικευμένες συνεδρίες δια ζώσης, διαδικτυακά και τηλεφωνικά.
Προσφέρει επιμορφωτικά σεμινάρια για επιχειρήσεις, καθώς επίσης ομιλίες κι εργαστήρια.
Για να μάθεις περισσότερα ή για να κλείσεις ραντεβού
επικοινώνησε στο +30 6958356366 & στο anthoiasisbach@gmail.com
ή αγόρασε την συνεδρία σου εδώ.
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Πολιτική απορρήτου . Αποποίηση ευθυνών . Όροι χρήσης . Πνευματική ιδιοκτησία

Copyright 2020 Anthoiasis