top of page
Όλα όσα θέλεις να μάθεις
σχετικά με τα Ανθοϊάματα Bach
θα τα βρεις εδώ

- Τι είναι τα ανθοϊάματα Μπαχ;

Τα ανθοϊάματα Bach είναι φυσικά παρασκευάσματα λουλουδιών της αγγλικής εξοχής που στοχεύουν στην εξισορρόπηση των αρνητικών συναισθημάτων και σκέψεων. Υπάρχουν 38 ανθοϊάματα καθώς και το ίαμα διάσωσης, συνδυασμός πέντε ανθοϊαμάτων, για έντονα περιστατικά και κρίσεις. Για περισσότερες πληροφορίες πάτα εδώ.

-Πώς λειτουργούν τα ανθοϊάματα;

Τα ανθοϊάματα στοχεύουν στο λεπτοφυές βιοενεργειακό κομμάτι του ανθρώπου ή του ζώου. Δεν αντιμάχονται τα αρνητικά συναισθήματα και τις σκέψεις, αλλά φορτίζουν το νου και την ψυχή με τα αντίστοιχα θετικά, με σκοπό να επιτύχουν ομαλή αποκατάσταση και ισορροπία.

-Πόσος καιρός χρειάζεται για να λειτουργήσουν;

Τα ανθοϊάματα λειτουργούν άμεσα σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά για τις μακροχρόνιες αρνητικές καταστάσεις, θα χρειαστεί τρεις εβδομάδες με ένα μήνα για να παρατηρήσουμε αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα της λήψης των ανθοϊαμάτων είναι αθροιστικά. Τα ανθοϊάματα πρέπει να λαμβάνονται τακτικά και τυπικά για να νιώσουμε τις ευεργετικές επιπτώσεις τους.

-Πόσο καιρό θα διαρκέσει το θεραπευτικό μπουκαλάκι;

Αν οι λήψεις γίνονται τυπικά, το θεραπευτικό μπουκαλάκι διαρκεί 3-4 εβδομάδες.

-Παίρνω ανθοϊάματα. Τι περιμένω να μου συμβεί;

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν μια διαύγεια σχετικά με την κατάστασή τους. Επίσης, παρατηρούν μείωση του άγχους, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, αρμονία στις σχέσεις, εσωτερική ειρήνη και αίσθημα χαράς. Τα πράγματα βελτιώνονται μέρα με τη μέρα και φτάνει η στιγμή που τα ανθοϊάματα δε χρειάζονται. Αν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση και τα σταματήσουμε, δε θα επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση και δε θα χάσουμε τις ευεργεσίες τους. Τις πρώτες μέρες της θεραπείας, είναι αρκετά συνηθισμένο να χρειαζόμαστε περισσότερη ξεκούραση ή να απελευθερώνουμε παλιά μπλοκαρισμένα συναισθήματα. Οι αντιδράσεις αυτές είναι συνήθως ήπιες και δεν παρατηρούνται σε όλους. Αν συμβούν, θεωρούνται μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας και το άτομο επανέρχεται σε λίγες μέρες.

- Έχω αλλεργία στο καρύδι και τη γύρη. Γενικά έχω αλλεργίες. Μπορώ να τα πάρω με ασφάλεια;

Τα ανθοϊάματα έχουν ελάχιστο χημικό αποτύπωμα του φυτού από το οποίο φτιάχνονται και στην συνέχεια υφίσταται περαιτέρω διαλύσεις. Επίσης, η ποσότητα που χρειάζεται να λαμβάνουμε καθημερινά είναι ελάχιστη. Γι' αυτούς τους λόγους, τα ανθοϊάματα είναι απολύτως ασφαλή για άτομα με αλλεργίες.

- Πώς ξέρω ποιο ανθοΐαμα είναι κατάλληλο για μένα;

Τα ανθοϊάματα στοχεύουν στην αποκατάσταση των αρνητικών συναισθημάτων της παρούσας στιγμής. Μπορείς να συμβουλευτείς τη λίστα των ανθοϊαμάτων και των καταστάσεων που το κάθε ένα αντιμετωπίζει εδώ  και να αποφασίσεις μόνος σου ποιο ή ποια χρειάζεσαι. Αν δεν σου είναι ξεκάθαρο ποιο να επιλέξεις, μπορείς να κλείσεις την συνεδρία σου εδώ και να βαδίσουμε μαζί το δρόμο της ανθοθεραπείας.

- Ποια είναι η σωστή δόση ανθοϊαμάτων;

Η σωστή δόση για τα ανθοϊάματα, όταν αυτά λαμβάνονται από το θεραπευτικό μπουκαλάκι, είναι 4 σταγόνες 4 φορές τη μέρα. Όταν λαμβάνονται από το stock bottle είναι 2 σταγόνες μια φορά τη μέρα. 

-Τον τελευταίο καιρό υποφέρω από κρίσεις πανικού και ο φαρμακοποιός μου συνέστησε το rescue remedy. Θα με βοηθήσει; Πόσο συχνά μπορώ να το παίρνω;

Το rescue remedy ή ίαμα διάσωσης είναι συνδυασμός 5 ανθοϊαμάτων και στοχεύει στην αντιμετώπιση επειγουσών και έντονων καταστάσεων κατά τις οποίες πρέπει να δράσουμε άμεσα και καίρια π.χ. οι κρίσεις πανικού. Στις περιπτώσεις αυτές, η λήψη μπορεί να είναι όσο συχνή θέλουμε και χρειαζόμαστε μέχρι να παρατηρήσουμε μια σχετική ύφεση των συμπτωμάτων.

 

Ενώ είναι απολύτως ενδεδειγμένη και αποτελεσματική η χρήση του rescue στις περιστάσεις αυτές, η αιτία τους δεν αντιμετωπίζεται και δε θεραπεύεται με αυτό. Καλό είναι να αναζητήσεις την αιτία των κρίσεων πανικού ώστε να τις αντιμετωπίσεις με ένα θεραπευτικό μείγμα ανθοϊαμάτων ή άλλες θεραπείες. Λίστα των ψυχονοητικών καταστάσεων που ανακουφίζουν τα ανθοϊάματα θα βρεις εδώ. Εάν χρειάζεσαι περαιτέρω βοήθεια μπορείς να κλείσεις την συνεδρία σου ώστε να βρούμε μαζί την αιτία των κρίσεων και τον συνδυασμό ανθοϊαμάτων που χρειάζεσαι. 

- Δεν μπορώ να καταναλώσω αλκοόλ. Υπάρχει άλλος τρόπος να πάρω τα ανθοϊάματα;

Τα ανθοϊάματα είναι αποστάγματα λουλουδιών σε νερό στο οποίο προστίθεται ένα μικρό ποσοστό αλκοόλ ως συντηρητικό. Μπορείς να πάρεις τα ανθοϊάματα από το θεραπευτικό σου μπουκαλάκι διαλύοντας τις σταγόνες σ΄ένα ποτήρι νερό κι έτσι λαμβάνεις ένα απειροελάχιστο ποσοστό οινοπνεύματος. Αν, παρόλα αυτά, θέλεις οι σταγόνες να μην περιέχουν καθόλου αλκοόλ, μπορείς να τις διαλύσεις σε ένα ποτήρι βραστό νερό, και με αυτό τον τρόπο το αλκοόλ θα εξατμιστεί, αλλά οι θεραπευτικές ιδιότητες των ανθοϊαμάτων θα παραμείνουν. Αυτός είναι ένας ιδανικός τρόπος χορήγησης σε παιδιά και ζώα.

Εναλλακτικά, μπορείς να ζητήσεις από το φαρμακοποιό να παρασκευάσει το μείγμα σου με γλυκερίνη. Τα ανθοϊάματα με συντηρητικό τη γλυκερίνη είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα αλκοολούχα μείγματα.

-Είναι τα ανθοϊάματα ασφαλή για παιδιά; Τι γίνεται με τα βρέφη;

Τα ανθοϊάματα είναι απολύτως ασφαλή για παιδιά και βρέφη καθώς η ποσότητα αλκοόλ που περιέχουν είναι απειροελάχιστη. Μπορείτε να διαλύσετε τις σταγόνες τους σε ένα ποτήρι νερό ή χυμό ή στο μπιμπερό.

-Είναι ασφαλή τα ανθοϊάματα κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό;

Τα ανθοϊάματα είναι εξίσου ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού και η ευεργετική τους επίδραση στη μητέρα και το παιδί είναι πολύ σημαντική, καθώς έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν όποια δυσφορία ή αρνητικό συναίσθημα άγχους και πίεσης νιώθει η γυναίκα. Μέσω του θηλασμού, τα βρέφη λαμβάνουν τις υπέροχες εξισορροπητικές ιδιότητες των ανθοϊαμάτων.

-Είναι τα ανθοϊάματα ασφαλή για τα ζώα; Πώς μπορώ να τους τα δώσω;

Τα ανθοϊάματα είναι απολύτως ασφαλή για τα ζώα. Η λήψη τους μπορεί να γίνει στο νερό ή το φαγητό τους ή απευθείας στο στόμα εάν αυτό είναι εφικτό. Μπορούμε επίσης να στάξουμε τις σταγόνες στις πατούσες του ή στο τρίχωμά τους.

- Μοιάζουν τα ανθοϊάματα με τα αιθέρια έλαια;

Παρόλο που και στα δύο η πρώτη ύλη είναι τα φυτά, τα αιθέρια έλαια διαφέρουν από τα ανθοϊάματα στον τρόπο παρασκευής, λήψης και λειτουργίας. Τα αιθέρια έλαια παράγονται συνήθως από λουλούδια ή βότανα, λαμβάνονται εξωτερικά και λειτουργούν με το άρωμά τους.

- Πώς προφέρεται η λέξη Bach;

Η λέξη Bach στα ελληνικά προφέρεται Μπαχ. Μπορείτε να τα ζητάτε από το φαρμακοποιό σας λοιπόν ως ανθοϊάματα Μπαχ.

-Είμαι vegan και δεν καταναλώνω σκευάσματα που περιέχουν ζωικά. Μπορώ να πάρω ανθοϊάματα;

Τα ανθοϊάματα είναι 100% φυτικά σκευάσματα, χωρίς καμία προσθήκη ζωικών και γι' αυτό είναι απολύτως κατάλληλα για τους vegan.

-Έχω χρόνιο πόνο στη μέση και συχνές ημικρανίες. Μπορώ να τα θεραπεύσω με τα ανθοϊάματα;

Τα ανθοϊάματα στοχεύουν στην ανακούφιση της ψυχής και του μυαλού, και δεν θεραπεύουν ασθένειες του σώματος. Παρόλα αυτά, ρυθμίζοντας τα αρνητικά συναισθήματα και τις σκέψεις με τη λήψη τους, δίνεται η ευκαιρία στο σώμα να θεραπευτεί κι αυτό με τη σειρά του.

-Μπορεί να πάθω εξάρτηση από τα ανθοϊάματα; Η λήψη τους μπορεί να έχει παρενέργειες;

Τα ανθοϊάματα δε δημιουργούν καμία εξάρτηση ή παρενέργεια απεναντίας λειτουργούν ως ένα απαλό και διακριτικό χέρι βοήθειας στην πορεία προς την αυτοθεραπεία.

-Παίρνω ψυχοφάρμακα, είμαι σε διαδικασία χημειοθεραπείας, κάνω ομοιοπαθητική, παίρνω αντιβίωση. Μπορώ να πάρω κι ανθοϊάματα ταυτόχρονα;

Τα ανθοϊάματα μπορούν να λαμβάνονται άφοβα παράλληλα με ψυχοφάρμακα, βιοχημικά φάρμακα, ομοιοπαθητικά και αντιβιώσεις. Όχι μόνο δεν παρεμβαίνουν στις θεραπείες αυτές αλλά έχουν την δυνατότητα να μειώνουν τις αρνητικές τους παρενέργειές. Σε καμία περίπτωση τα ανθοϊάματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις φαρμακευτικές θεραπείες. Μπορείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με αυτό.

-Πώς μπορώ να φροντίσω το θεραπευτικό μπουκαλάκι;

Αν λαμβάνεις τα ανθοϊάματα απευθείας από το θεραπευτικό μπουκαλάκι, δεν πρέπει να ακουμπήσει η γλώσσα στο σταγονόμετρο. Αν αυτό συμβεί, ξέπλυνε καλά το σταγονόμετρο με τρεχούμενο ζεστό νερό. Να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση στον ήλιο και σε πηγές θερμότητας. 

bottom of page